УДАРНІ УГРУПОВАННЯ ДЛЯ ВЕДЕННЯ БОЙОВИХ ДІЙ З БОКУ РФ НАРАЗІ НЕ СТВОРЕНІ – НАЄВ

Російські війська наразі займаються демонстрацією сили, ударні угруповання з боку РФ не створені.
Про це сказав у «Свободі слова Савіка Шустера» 16 квiтня командувач об’єднаних сил Збройних Сил України, генерал-лейтенант Сергій Наєв, передав Укрінформ.

«Ударні угруповання для ведення бойових дій наразі не створені. На даний час таких ознак немає. Всі підрозділи знаходяться у базових таборах на полігонах і здійснюють заходи військової підготовки, що називається демонстрацією сили», — розповів він.

Наєв пояснив, що війська мають бути вишукуванні у бойовий порядок і здійснити заходи приготування до наступу. Водночас він підтвердив інформацію, що дійсно поблизу кордону з Україною російською стороною були розгорнуті польові шпиталі.

 

«Ми розглядаємо варіанти висадки повітряних і морських десантів на всіх загрозливих напрямках морського узбережжя, нами посилено мінне загородження, ми відпрацювали й комплекс заходів щодо посилення протиповітряної оборони, там сплановані різні дії, у тому числі й такі, які можуть бути вкрай несподівані для тих, хто намагатиметься висадити десант», — сказав він.

Стосовно Білорусі Наєв зауважив, що там немає накопичення ЗС РФ, немає їх і у Молдові: «Тобто там немає підготовки до якихось активних бойових дій відносно України».

 

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході та на півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно Росія веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

 

Збільшення кількості літаків і вертольотів навколо державного кордону по всій лінії з боку РФ не відбулось.
Про це сказав під час «Свободи слова Савіка Шустера»

«Зазначена кількість 330 літаків і 240 вертольотів – це кількість яка була давно. На даний час збільшення авіаційного угруповання вздовж держкордону не було. І система ПВО ЗСУ відпрацьовує відповідні плани реагування саме на таку кількість як раніше», — наголосив він.

Наєв повідомив, що нині у зв’язку з можливими провокаціями сплановано маневрування сил і засобів протиповітряної оборони та висування їх на ті чи інші напрямки. Він висловив припущення, що вся кількість авіації не буде залучена, тому що у РФ є інші проблеми.

«На відповідні напрямки направлені сили та засоби, щоб врівноважити відповідно сили наші та сили ЗС РФ, щоб ситуація була контрольована і стабільна. Ми це робимо, це наша робота», підкреслив командувач об’єднаних сил ЗСУ.

Останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході та на півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно Росія веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.
10 квітня міністр оборони України Андрій Таран заявив, що справжніми цілями нарощування Росією військової присутності біля кордонів України можуть бути посилення тиску на Україну з метою примусу до поступок у переговорному процесі й демонстрація готовності до застосування збройної сили.

Поделиться публикацией