МІНОБОРОНИ ПРОВЕДЕ СЛУЖБОВУ ПЕРЕВІРКУ ЧЕРЕЗ ЗАКУПІВЛЮ БОЄПРИПАСІВ ДЛЯ «РАПІР»

Закупівля артилерійських пострілів калібру 100 міліметрів до МТ-12 «Рапіра» у 2020-му році відбулась безпрецедентно прозоро і щоб зняти інсинуації навколо цієї теми проведуть службову перевірку.

Про це заявив заступник міністра оборони України Олександр Миронюк.

«Через активну інформаційну кампанію у ЗМІ, що спотворює дійсну ситуацію навколо закупівлі пострілів калібру 100 мм та намагання подати її з негативним підтекстом, за рішенням міністра оборони проводиться службова перевірка діяльності посадових осіб на відповідність зазначеної закупівлі вимогам законодавства. У Міноборони готові всіляко сприяти встановленню істини правоохоронними органами, отриманню об’єктивних висновків народними депутатами і суспільством. Зрештою слід покласти край різного роду спекуляціям та інсинуаціям навколо закупівлі артилерійських пострілів калібру 100 міліметрів до МТ-12 «Рапіра», — сказав Миронюк.

За його словами, Міністерством оборони України виконано складне завдання із забезпечення воюючих Збройних Сил нагально необхідними боєприпасами в умовах відсутності їх виробництва в Україні. Державний контракт було укладено на закупівлю відновлених боєприпасів, які мають технічні показники нових. Вони дешевші на третину альтернативної пропозиції та мають гарантію у 24 місяці та 10 років зберігання.

Миронюк уточнив, що минулого року, Міноборони вперше запровадило процедури, куди запрошувалися чотири спецекспортери замість одного, й обиралася найкраща пропозиція. «З «Рапірами» вийшло дві компанії, найменша ціна зіграла, і на сьогоднішній день ці боєприпаси знаходяться на складах і арсеналах», — додав Миронюк.

Він наголосив, що під час відкритих перемовин постачання нових боєприпасів було запропоновано за ціною 38 764,96 гривні. Відновлені боєприпаси з технічними характеристиками та запасом ресурсу як у нових, пропонувались за 25 980,65 гривні з гарантією 24 місяці та 10 років зберігання. За погодженням зі службою забезпечення і було укладено державний контракт на закупівлю відновлених боєприпасів, які мають технічні показники нових, але дешевші на понад 30%.

Поделиться публикацией