ТУРЕЧЧИНА РОЗПОЧАЛА СЕРІЙНЕ ВИРОБНИЦТВО ВЛАСНИХ ТАНКІВ

Спільне турецько-катарське підприємство отримало контракт Секретаріату оборонної промисловості Туреччини на серійне виробництво та поставку танків Altay. Таку інформацію повідомляє Український мілітарний портал 26 квітня ц.р з посиланням на Defense News.

Поки мова йде про виробництво першої партію у 250 бойових машин, згодом заплановано збільшити цю кількість до тисячі одиниць

Розробкою танку займалась компанія Otokar з 2008 року та за умовами угоди виготовила чотири прототипи цих танків.

Altay важить 60 тонн та має на озброєні гармату калібром 120 мм. Він здатен розвивати швидкість до 70 км/годину при цьому його запас ходу складає 500 км.

Повідомляється, що двигуни на цій бойовій машині будуть виробництва американської компанії Caterpillar потужністю 1,5 тис кінських сил, згодом на танки встановлюватиметься двигун турецького виробництва, потужність якого має складати 1,8 тис кінських сил. Раніше була інформація про наміри встановити на цьому танку двигуни 6ТД3 української розробки.

Про терміни реалізації контракту поки не відомо, очікується, що до кінця цього року він буде прийнятий на озброєння армії Туреччини.

Поделиться публикацией