ПРЕДСТАВЛЕНО СПІЛЬНУ ПРОГРАМУ ТУРЕЧЧИНИ ТА УКРАЇНИ ЗІ СТВОРЕННЯ ЛІТАКА

Під час міжнародного аерокосмічного салону Eurasia-2018, який проходить в місті Анталія, Туреччина, відбулась презентація програми створення військово-транспортного літака короткого зльоту та посадки, яка буде реалізовуватись Туреччиною та Україною в умовах міжнародної кооперації. Завдяки високим тактико-технічним та експлуатаційним характеристикам, цей літак має малі вимоги до довжини злітно-посадкової смуги, а також може використовувати з ґрунтових аеродромів.

Програма була продемонстрована офіційній делегації Туреччини на чолі з заступником секретаря оборонної промисловості доктором Ісмаїлом Деміром (Dr. Ismail Demir), який одним із перших відвідав стенд української делегації. Демонстрацію проводили Перший заступник генерального директора ДК «Укроборонпром» Сергій Омельченко та голова делегації ДП «Антонов» – т.в.о. Президента підприємства Олександр Лось.

«Саме цей турецько-український проект є однією з основних програм, яку ми представляємо на виставці», – зазначив Олександр Лось. У свою чергу, Надзвичайний та Повноважний Посол України в Турецькій Республіці Андрій Сибіга, зазначив, що саме такі спільні програми є «стратегічним партнерством в дії».

Під час аерокосмічного салону літаки Ан-77 та Ан-178″Антонова» виконують демонстраційних польоти. А на стенді української делегації проходять численні переговори, спрямовані на розвиток співробітництва України та Туреччини в авіаційній галузі.

Поделиться публикацией