ТУРЕЧЧИНА ПРОДЕМОНСТРУВАЛА СВІЙ НОВІТНІЙ «ГІБРИДНИЙ» ТАНК

Туреччина розкрила зовнішній вигляд вдосконаленої версії свого «гібридного» основного бойового танка. Машина являє собою вежу турецького ОБТ Altay («Алтай») на шасі німецького Leopard 2A4. Про це 25 січня повідомив defence-blog.

Також в останній версії танку Altay відзначили комплекс активного захисту турецького виробництва і системи лазерного попередження. Машина оснащується 120-міліметровою гладкоствольною гарматою в башті, розробленої для перспективного турецького танку Altay.

Перший зразок танку Altay був представлений ще 11 травня 2011 року. Altay  повинен замінити в турецькій армії німецькі танки Леопард-1, Леопард-2 і американські M48 і M60.

Танк третього покоління Altay — це найбільша наземна бойова платформа, зроблена турецькими фахівцями самостійно. У танку використовувалися сучасні технології, що забезпечують підвищену броньовий захист, мобільність і вогневу міць.

 

Попередня версія танку Altay

У жовтні 2019 року передбачалося, що Altay буде прийнятий на озброєння протягом наступних 24 місяців, але програма зіткнулася з серйозними затримками через неготовність компонентів, пов’язаних з ходовою частиною.

Поделиться публикацией