ТУРЕЧЧИНА ЗМУШЕНА ВІДКЛАСТИ ПЛАНИ ЩОДО ВИВЕДЕННЯ НА БОЙОВЕ ЧЕРГУВАННЯ РОСІЙСЬКИХ СИСТЕМ ППО С-400

Туреччина змушена відкласти плани щодо виведення на бойове чергування російських систем ППО С-400 через епідемію коронавірусу в країні, хоча про повне скасування цього рішення поки не йдеться.

Про це 21 квітня ц.р. повідомив портал DT,UA, посилаючись на агентство Reuters.

Відносини між союзниками по НАТО, Туреччиною та США, загострилися на початку квітня, коли президент Ердоган оголосив, що куплені у Росії ППО С-400 незабаром приступлять до охорони турецького повітряного простору. Але поширення коронавірусу в країні змусило уряд забути про ці плани — за останні два тижні Ердоган жодного разу не згадував про російські протиповітряні комплекси.

«Ми не переглянемо рішення використовувати С-400, але через COVID-19 план по їх введенню в дію в квітні довелося відкласти», — заявив на умовах анонімності високопоставлений турецький чиновник. Представник турецького уряду каже, що введення в дію російських систем ППО займе кілька місяців і що, крім того, доведеться вирішити деякі технічні проблеми.

Призупинення планів по використанню С-400 дає Туреччині шанс домовитися з США, де до використання російської ППО поставилися вкрай негативно. Туреччину можуть очікувати санкції, які США застосовують до країн, які закуповують російське озброєння. Крім того, під загрозою оновлення авіапарку турецьких ВПС, оскільки американці не хочуть продавати Анкарі новітні F-35. У США вважають, що ці літаки опиняться під загрозою, перебуваючи у повітряному просторі, доступному для С-400.

Поделиться публикацией