РАКЕТНИЙ ЕСМІНЕЦЬ АМЕРИКАНСЬКИХ ВІЙСЬКОВО-МОРСЬКИХ СИЛ USS PORTER ЗАВЕРШИВ ВИКОНАННЯ ЗАВДАНЬ У ЧОРНОМУ МОРІ

Ракетний есмінець американських Військово-морських сил USS Porter завершив виконання завдань у Чорному морі та взяв курс на Середземне море.

Про це 21 квітня ц.р. повідомив портал Арміяinform.

«Після проведення морських операцій з безпеки ракетний есмінець класу Ерлі Берк USS Porter (DDG 78) 20 квітня розпочав похід із Чорного моря до Середземного моря», − зазначається в повідомленні.

Як відзначили в Шостому флоті ВМС США,  під час перебування в Чорноморській акваторії американський есмінець «зосереджувався на виконанні оперативних вимог та завдань». При цьому USS Porter виконував задачі в умовах глобального реагування на пандемію COVID-19.

Зазначається, що американський бойовий корабель взаємодіяв у Чорному морі з румунським фрегатом Regina Maria (F222), «продемонструвавши потужність та співпрацю в межах альянсу НАТО».

Есмінець USS Porter став другим бойовим кораблем ВМС США, який відвідав Чорне море з початку 2020 року. У січні подібний рейс здійснив USS Ross (DDG 71). Обидва кораблі належать Шостому флоту ВМС США, який базується в Неаполі (Італія) та проводить повний спектр операцій навколо Африки і Європи.

Поделиться публикацией