ТИСЯЧІ ДРОНІВ ДЛЯ УРАЖЕННЯ ОБ’ЄКТІВ В ГЛИБИНІ РФ ВИРОБЛЯТИМЕ УКРАЇНА

Україна у 2024 році вироблятиме тисячі дронів дальньої дії, що зможуть завдавати удари в глибині території РФ.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв’ю Reuters.

За його словами, нині до 10 компаній виробляють безпілотники, які  здатні досягти Москви й Санкт-Петербурга, а переважна більшість виробників є приватними компаніями і лише одна — державна.

«Категорія дронів-камікадзе великої дальності зростає. Дальність становить 300, 500, 700 і 1000 кілометрів. Два роки тому цієї категорії не існувало…взагалі», — зазначив міністр.

Він додав, що близько 2,5 мільйони доларів було виділено у вигляді грантів військово-технічним стартапам через ініціативу BRAVE1, започатковану урядом минулого року, і цю суму планується збільшити приблизно в десять разів у 2024 році.

Минулого року було укладено контрактів на понад 300 тисяч дронів різних типів, понад 100 тисяч відправлено на фронт — це числа без урахування поставок від волонтерів. У матеріалі відзначається, що сьогодні Україна у напрямку дронів залежить від постачання комплектуючих з-за кордону, зокрема з Китаю — Федоров повідомляє, що зараз тривають зусилля з локалізації виробництва комплектуючих і що до кінця цього року в Україні «буде багато компаній, які вже виробляють понад 50% своїх компонентів на місці».

Поделиться публикацией