США ВВЕЛИ САНКЦІЇ ПРОТИ ГОЛОВНИХ ВИРОБНИКІВ МІКРОСХЕМ У РОСІЇ

Нові санкції США торкнулися 44 фізичних та 32 юридичних осіб – серед них є ключові виробники мікросхем у Росії.

До санкційного списку потрапила група компаній “Акваріус”, яка займається розробкою, збиранням та постачанням комп’ютерної техніки. Її активи в США будуть повністю заморожені, а американці не зможуть вести бізнес із компанією та юридичними особами, в яких їй належить частка у 50% і більше. До 15 жовтня американські підприємці мають згорнути будь-які операції з “Акваріусом”.

Санкції також поширюються на розробників процесорів МЦСТ (процесори «Ельбрус») та «Байкал електронікс» (процесори «Байкал»), розробників мікросхем та систем безпеки АТ НВЦ «Елвіс», виробника друкованих плат «Ядро ФАП Дубна», виробника мікросхем АТ «Ангстрем », а також групу «Елемент», яка є спільним підприємством Ростеха та АФК «Система» у сфері мікроелектроніки.

Підписуйтесь на Mediasat в Telegram: тут найцікавіші новини зі світу технологій

Таким чином влада США посилює обмеження в оборонній та високотехнологічній галузі промисловості, а також контроль за експортом до Росії та Білорусі обладнання, ПЗ, квантових технологій, які “підтримують військову машину”. Передбачається, що нові заходи завадять РФ поновити збройні сили.

Поделиться публикацией