США БУДУТЬ У ПРИСКОРЕНОМУ ПОРЯДКУ НАДАВАТИ ДОЗВОЛИ ІНШИМ КРАЇНАМ НА ПЕРЕДАЧУ СВОЇХ ВИНИЩУВАЧІВ F-16 ДЛЯ ЗСУ

Сполучені Штати будуть у прискореному порядку надавати дозволи іншим країнам на передачу своїх винищувачів F-16 для потреб Збройних Сил України.

Про це стало відомо за підсумками телефонної розмови президента США Джо Байдена і українського лідера Володимира Зеленського.

Розмова двох президентів відбулася у четвер, 24 серпня, з нагоди Дня Незалежності України.

“Президент Байден і президент Зеленський обговорили початок підготовки українських пілотів-винищувачів та забезпечення прискореного погодження для інших держав на передачу своїх F-16 Україні після завершення навчання для підвищення обороноздатності України”, – йдеться в повідомленні Білого дому.

Також президент Байден від імені американського народу висловив своє захоплення хоробрістю та жертовністю українського народу, який бореться за свою свободу та безпечне майбутнє.

Своєю чергою,  під час переговорів президент Зеленський підкреслив лідерство США у питанні глобальної консолідації підтримки України.

“Це вирішальне лідерство уможливило нашу боротьбу й спрямувало дугу історії в бік добра. Разом ми доводимо, що свобода й незалежність варті того, щоб за них боротися”, – зазначив український лідер.

Зеленський також, висловив вдячність президенту Джо Байдену, Конгресу США та американському народу за допомогу. Він наголосив: “ви можете розраховувати на Україну в захисті наших спільних цінностей”.

Також, Департамент оборони США планує розпочати підготовку українських льотчиків на F-16 в Америці вже восени.

 

Поделиться публикацией