ЗАГИБЕЛЬ ПРИГОЖИНА МАТИМЕ ГЛИБОКИЙ ДЕСТАБІЛІЗУЮЧИЙ ВПЛИВ НА «ВАГНЕРІВЦІВ»

Загибель очільника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина та інших ватажків угруповання матиме глибокий дестабілізуючий вплив на «вагнерівців» через втрату лідерів.

Про це 25 серпня ц.р. повідомив Укрінформ, посилаючись міністерство оборони Британії.

23 серпня 2023 року, рівно через два місяці після заколоту ПВК «Вагнер», пов’язаний із угрупованням бізнес-лайнер Embraer розбився під Твер’ю, між Москвою та Санкт-Петербургом. Російська влада стверджує, що десятеро людей на борту загинули, включно із власником компанії Євгеном Пригожиним.

Ще немає остаточних доказів того, що Пригожин був на борту, і відомо, що він вживає виняткових заходів безпеки. Однак є велика ймовірність того, що він дійсно мертвий, йдеться у зведенні.

«Загибель Пригожина майже напевно матиме глибокий дестабілізуючий вплив на ПВК «Вагнер». Вакуум лідерства у групі «Вагнера» буде посилений повідомленнями про те, що засновник і польовий командир Дмитро Уткін і начальник логістики Валерій Чекалов також загинули», – вважають у міноборони Британії.

У звіті розвідки зазначили, що особисті якості Пригожина, зокрема гіперактивність, виняткова зухвалість, прагнення до результату та надзвичайна жорстокість, пронизували угруповання, і що навряд чи будь-який наступник зможе з ним зрівнятися.

 

Поделиться публикацией