В РФ НА МТ-ЛБ ВСТАНОВИЛИ КОРАБЕЛЬНУ УСТАНОВКУ, ЩО СВІДЧИТЬ ДЕФІЦИТ ЗАСОБІВ УРАЖЕННЯ

Російські інженери встановили корабельні реактивну систему залпового вогню на багатоцільовий легкий гусеничний броньований тягач МТ-ЛБ для застосування її на суходолі у війні з Україною. Це може свідчити як про дефіцит систем ураження, так і про пошук нових рішень з оперативного удосконалення озброєнь.

Фахівці ідентифікували російські МТ-ЛБ, оснащені пусковими установками радянського вогнеметно-запалювального корабельного комплексу А-22 «Огонь». Цей комплекс призначений для озброєння річкових та десантних кораблів, у тому числі на повітряній подушці. Комплекс забезпечує ураження берегових цілей, техніки та живої сили в прибережній зоні, а також надводних цілей (катерів, плавзасобів) і створення пожеж. Для цього з пускової установки з 22-ма направляючими можна застосовувати 140-мм осколкові та запалювальні некеровані реактивні снаряди. Пуски можна здійснювати, як залпові так і одиночні.

Комплекс А-22 «Огонь» може застосовувати радянські осколкові ОФ-45 та запалювальні снаряди ЗЖ-45 з дальністю ураження 4,5 км. Також є можливість застосування нових російських осколкових некерованих реактивних снарядів ОФД-45 з дальністю пуску 9,5 км. На кораблях для дистанційного керування комплексом, а також для пошуку та виявлення цілей використовують дальномірно-візирний пристрій ДВУ-3-БС. Він забезпечує горизонтальне та вертикальне наведення пускової установки. При цьому незрозумілим залишається питання управління вогнем та наведення установок на МТ-ЛБ. Також невідомо, з яких саме кораблів росіяни зняли комплекс А-22 «Огонь», що зокрема входить до складу озброєння десантних кораблів на повітряній подушці проєкту 12322 «Зубр».

Поделиться публикацией