СУД МІСТА КИЄВА ЗАСУДИВ ДО УМОВНОГО ТЕРМІНУ ФІГУРАНТА СПРАВИ ЗАКУПІВЛІ НЕЯКІСНИХ КАТЕРІВ «КЕНТАВР-ЛК»

Солом’янський районний суд міста Києва засудив до умовного терміну директора департаменту Міністерства оборони, полковника Андрія Араптанова, що є одним з фігурантів справи закупівлі неякісних катерів «Кентавр-ЛК» для ВМС ЗС України.

Про це 12 грудня ц.р повідомив Мілітарний, посилаючись на повідомлення РБК-Україна.

Він пішов на угоду зі слідством та визнав провину.

Директор департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння і військової техніки Міністерства оборони, полковник Араптанов був затриманий і поміщений під варту на початку липня. З кінця жовтня перебував під домашнім арештом.

Його звинувачували у допущені недбалості та дозволу провести закупівлю у заводу «Кузня на Рибальському» трьох десантно-штурмових катерів «Кентавр-ЛК».

За версією слідства вони не відповідають необхідним характеристикам і не можуть бути прийняті на озброєння ВМС ЗС України з 2018 року коли їх спустили на воду.

Своїми діями начальник департаменту завдав збитків державі на 444 млн гривень.

Крім того, Араптанов допустив закупівлю неякісних антиснайперських комплексів, чим завдав збитків на 8,7 млн гривень.

Військовому чиновнику загрожувало покарання до семи років в’язниці. Але Араптанов повністю визнав провину, розкаявся і підписав угоду зі слідством.

Враховуючи це, а також те, що військовий є учасником АТО і нагороджений Орденом Богдана Хмельницького 3 ступеня, суд вирішив засудити його до умовного терміну. Полковник отримав 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 2,5 року.

Також скасовано домашній арешт засудженого.

Іншими фігурантами справи про закупівлю катерів для ВМС ЗС України є колишній заступник Міністра оборони, генерал Ігор Павловський і директор заводу «Кузня на Рибальському» Валерій Шандра.

 

Поделиться публикацией