МІНОБОРОНИ УКРАЇНИ ЗАЦІКАВИЛОСЯ ПРОВЕДЕННЯМ ДКР ЩОДО СТВОРЕННЯ ВІТЧИЗНЯНОГО БЕЗПІЛОТНИКА — SECURITY TALKS

Про це в інтерв’ю «Security Talks с Валентином Бадраком» повідомив генеральний конструктор-генеральний директор ДержККБ «Луч» Олег Коростельов, додавши, що Міністерство оборони України може найближчим часом профінансувати дослідно-конструкторську роботу (ДКР) з розробки українського безпілотного комплексу.

«Наші «стукання у двері» замовника практично увінчалися успіхом. Я думаю, наше Міністерство оборони замовить нам цю роботу», — відзначив Олег Коростельов.

За його словами, при відповідному фінансуванні безпілотний комплекс планують розробити в дуже стислі терміни, оскільки «левова частка» робіт з розробки найбільш складних внутрішніх систем для такого виробу та систем управління вже існує й апробована на комплексі «Нептун».

«Ми плануємо виконати її (розробку) досить швидко – до перших польотів пройде менше, ніж рік, а так ми її плануємо закінчити за півтора. Щоб протягом півтора-двох років приступити до серійного виробництва», — розповів очільник ДККБ «Луч».

«Ми замовлятимемо планер з композитних матеріалів. Ми вже придивляємось – таких підприємств 3-4 є в Україні, які це можуть робити», — зазначив Генеральний конструктор-Генеральний директор ДККБ «Луч».

Перший вітчизняний розвідувально-ударний БпАК «Сокіл-300» може почати постачатися у Збройні сили України вже за кілька років. Показово, що проєкт українського БПЛА вже почали демонструвати за кордоном — модель «Сокіл-300» на IDEX-2021.

Поделиться публикацией