СПЕЦПРИЗНАЧЕНЦІ РОЗПОВІЛИ, ЯКА МЕТА ДЕСАНТІВ З МОРЯ В ОКУПОВАНОМУ КРИМУ

Спецпризначенці Головного управління розвідки Міністерства оборони України  та відділення батальйону «Братство» разом здійснили висанду у Криму на початку жовтня. Спецпризначенці розповіли CNN, яку мету мав десант в тимчасово окупованому Криму.

«Це не лише моральна підтримка наших людей в Криму, але й допомога нашим військам в окопах. Ми відволікаємо увагу ворога на себе, тому окупанти змушені передислоковувати особовий склад і техніку на кримське узбережжя», — цитує CNN спецпризначенця. Один із засновників підрозділу «Братство» зазначив, що атака на півострів була ключовим моментом для контрнаступу України. «Крим — це військова база, яку Росія досі вважає добре захищеною. Він підкреслив, що подібні операції тилу ворога або на морі надихають і дають українським військовим сили для продовження боротьби з російським агресором. І хоча удари по російських об’єктах за допомогою безпілотників і ракет є важливими; присутність українських бійців на півострові відволікає Москву і змушує Росію передислоковувати свої сили. «Кожен солдат, який охороняє пляж, — це солдат, якого немає на Запорізькому фронті», — сказав він.

Спецпризначенці між іншим вважають, що попереду багато важкої роботи, перш ніж українські війська зможуть розпочати більш масштабний наступ на Крим, але на горизонті з’являються нові — і більш зухвалі — рейди.

Поделиться публикацией