РФ НЕПРАВОМІРНО ВИКОРИСТОВУЄ ПОНАД ПІВТИСЯЧІ УКРАЇНСЬКИХ ЧАСТОТ І СОТНІ АНТЕН

Російською Федерацією захоплені і неправомірно використовуються понад півтисячі українських частот і сотні антен. Всі вони раніше були власністю державних і приватних українських мовників.

Про це повідомив УНІАН, посилаючись на члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України Валентина Коваля на щорічній нараді Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ).

«Цифри про захоплених і неправомірно використовуваних РФ частотах — це 503 частотних присвоєння. Мало того, це 503 передавача і сотні антен, які були власністю державних і приватних українських мовників. Також на сході України були захоплені і перекомутовані близько 50 телевізійних і 20 радіопередавальних станцій, з яких мовлення велося на території Донецької та Луганської областей «, — сказав він.

Торкаючись теми забезпечення прав людини і основних свобод, Коваль акцентував увагу на питанні доступу до різних джерел і достовірної інформації у жителів Донецької, Луганської областей і Криму — територій, які зараз непідконтрольні українському уряду. Він нагадав, що одним з перших кроків, до яких вдалися окупанти, стала перенастроювання телевізійних і радіоприймачів.

За словами Коваля, компанії, які зараз працюють на цих частотах, є непідконтрольними Нацраді, тому говорити про дотримання ними журналістських стандартів та основних свобод неможливо.

«Ми можемо лише констатувати, що українські громадяни, які проживають в Криму і на сході України, позбавлені права на вільний доступ до інформації ось уже 5 років»

Поделиться публикацией