В ПЕКІНІ ВІДБУДЕТЬСЯ ГРАНДІОЗНИЙ ЗА СВОЇМИ МАСШТАБАМИ ВІЙСЬКОВИЙ ПАРАД

У Пекін перекинута військова техніка, яка має взяти участь в грандіозному за своїми масштабами військовому параді, присвяченому 70-річчю утворення Китайської Народної Республіки.

Про це 17 вересня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение».

Як очікується, головною площею країни — Тяньаньмень — проїдуть не тільки вже відомі зразки, а й маса новинок, ніде раніше не демонструвалися.

Як зазначає військовий експерт Юрій Лямін, серед бойових машин, помічених в столиці КНР, помічена невідома п’ятивісная пускова установка. Є припущення, що це DF-17 — балістична ракета середньої дальності з гіперзвуковим бойовим блоком. За американськими даними, її випробування йдуть з 2017 року.

Також буде продемонстровано мобільна міжконтинентальна балістична ракета DF-41 на восьмивісний шасі. За опублікованими раніше даними, вона може бути оснащена 10 бойовими частинами індивідуального наведення.

«В останні роки оборонна промисловість Піднебесної досягла великих успіхів в розробці безпілотних літальних апаратів різних типів. Не обійдеться без них і на цьому ювілеї. Наприклад, багато хто вже звернули увагу на ретельно укритий брезентом перевозиться на автомобілі невідомий БПЛА. Є припущення, що 1 жовтня нам вперше покажуть гіперзвукової дрон. На платформах також були помічені інші безпілотники, в тому числі, по всій видимості, і камікадзе », — зазначає Лямін.

Бронетанкової новинкою параду стане легкий танк ZTQ-15.

Очікувалося, що ПДВ НВАК будуть представлені новітньої бойовою машиною десанту, вперше показаної в листопаді минулого року на авіакосмічному салоні в Чжухаї. Однак поки такі БМД ніде не засвітилися, ймовірно, все обмежиться показом старої ZBD-03, добре відомої в Росії по спільних навчань.

Поделиться публикацией