РФ БУДЕ ЗДАТНА ВЕСТИ ВІЙНУ ВІД 6 ДО 12 МІСЯЦІВ — ЦДАКР

В середині березня Центр досліджень армії, конверсії та роззброєння (ЦДАКР) зробив прогноз, що за умов інертності Заходу РФ буде здатна вести війну від 6 до 12 місяців.
Нині цей прогноз повністю підтверджується – на жаль, активність «колективного Заходу» не відбувається дзеркально діям українців та в цілому відстає від України. Саме це дозволяє путінському Кремлю здійснювати маневр та тримати високий темп війни, зокрема, активно готуватися до другого етапу.
Мета продовження війни полягає передусім у тому, щоб приховати попередні військові невдачі й при можливості «вийти» з війни з «результатом, який можна видати суспільству як перемогу», вважають в ЦДАКР.
Прогноз ЦДАКР наразі підтверджують як українські безпекові структури, так і іноземні аналітичні відомства.
Зокрема, про те, що Росія змінює плани щодо України та готується до нової фази війни, яка може тривати «кілька місяців й довше», заявив 4 березня радник американського президента Джейк Салліван під час брифінгу. В РНБО України 4 березня також заявили, що Російська Федерація готується до затяжної війни в Україні.
Між іншим, вважають в ЦДАКР, багато чого залежить від оперативності та якості поставок сучасних озброєнь силам оборони України. Передусім йдеться про ракетно-артилерійські озброєння – більш потужні засоби ППО, протикорабельні ракетні комплекси та далекобійну артилерію, — а також, про можливості збільшення поставок дронів-кіллерів (баражувальних боєприпасів) і потужних, компактних високоточних озброєнь з високим рівнем автоматизації.

Поделиться публикацией