РОСІЙСЬКІ ХАКЕРИ ОБ’ЄДНАЛИСЯ З ХАМАС І АТАКУЮТЬ ІЗРАЇЛЬСЬКІ САЙТИ – BLOOMBERG

Зокрема хакери зламали застосунок, який сповіщав про ракетні загрози.

Російські хакерські групи об’єдналися з бойовиками палестинського ісламського угрупування ХАМАС і атакують ізраїльські урядові сайти та ЗМІ. Зокрема, їм також вдалося зламати застосунок для сповіщення людей про повітряну тривогу, де вони розмістили повідомлення «ядерна бомба наближається». Про це пише Bloomberg.

Група Killnet, у яку входять російські хакери, оголосила, що буде завдавати DDoS-атаки на всі ізраїльські урядові системи. Кіберзлочинці поклали відповідальність за війну на Ізраїль і звинуватили країну «у підтримці України та НАТО».

Інша Anonymous Sudan, яку експерти з кібербезпеки вважають російською «прокладкою», заявила про підтримку «палестинського опору» і взяла на себе відповідальність за атаки на сайт Jerusalem Post. Журналісти видання писали, що вони стали «мішенню численних кібератак», проте змогли відновити роботу сайту. «Російські хактивісти активно підтримують терористів. Це все посилає нам сигнал про те, що Росія знаходиться на боці ХАМАСу і виступає проти Ізраїлю», — сказав експерт із кібербезпеки Маттіас Волен.

Журналісти зазначають, що десятки інших хакерів атакують ізраїльську інфраструктуру, націлюючись на сайти, які пов’язані з електростанціями і системами попередження про ракетні удари. Зокрема хакерська група AnonGhost скористалася вразливістю мобільного застосунку для оповіщення ізраїльтян про ракетні загрози. Кіберзлочинці вставили туди свастику, а також фальшиві повідомлення з фразами, такими як «смерть Ізраїлю» та «ядерна бомба наближається». Після цього застосунок, який завантажили понад мільйон разів, видалили з Google Play Store. Водночас проізраїльські угруповання проводять свої власні кібератаки, націлені на палестинські організації. Одна з груп, яка називає себе Indian Cyber Force, заявила, що вивела з ладу сайт Палестинського національного банку і сайт ХАМАСу.

Поделиться публикацией