РОСІЙСЬКА ЯДЕРНА ЗБРОЯ МОЖЕ ПЕРЕБУВАТИ НЕ В НАЙКРАЩОМУ СТАНІ – РЕЗНІКОВ

Міністр оборони Олексій Резніков, коментуючи стан російської ядерної зброї, заявив, що вона може перебувати не в найкращому стані, адже останні випробування датовані ще минулим століттям.

Про 1 травня ц.р. він розповів в ефірі телемарафону.

Очільник оборонного відомства зазначив, що ядерна загроза з боку РФ має для нього сумнівні ознаки. Він нагадав, що навіть та ядерна зброя та носії, які Україна віддала росіянам у 1990-х роках, стала непридатною у 1997 році.

«Далі вони могли зробити апгрейд та продовжити його, але формально термін придатності минув ще тоді. Плюс виробником багатьох комплектуючих були українські заводи, ми їм вже не допомагаємо», — пояснив Резніков.

Глава Міноборони розповів, що останнє випробування ядерної зброї Росія робила 1998 року на полігоні в Казахстані.

«Тому ми не знаємо, чи дієве воно і взагалі, чи спрацює воно», – підкреслив Резніков.

Він нагадав, що в день приїзду до Києва президента США Джо Байдена в Росії було заплановано випробування нової ракети з метою залякати світ ядерною зброєю, яке провалалося, а диктатор Владімір Путін був змушений змінити свою промову перед Федеральними зборами.

«Вона зламалася і не спрацювала, Путіну навіть довелося змінювати текст виступу. Я б не перебільшував їхні можливості», – додав міністр оборони.

 

Поделиться публикацией