РОСІЙСЬКА АРМІЯ ПОВНІСТЮ «ПРОГНИЛА» І ЗАГРУЗЛА В КОРУПЦІЇ – АМЕРИКАНСЬКИЙ ГЕНЕРАЛ ПРО ПРИЧИНИ НЕВДАЛОГО НАСТУПУ РОСІЯН В УКРАЇНІ

Причини невдалого наступу росіян в Україні є комплексними, але насамперед пов’язані з невмілим керуванням збройними силами з боку вищого військового керівництва. Російська армія повністю «прогнила» і загрузла в корупції, що дає українцям додаткову перевагу у війні. Таку думку висловив бригадний генерал армії США у відставці Марк Арнольд в інтерв’ю 24 каналу.

«Гниль» охопила російську армію повністю — від верхівки до нижчих чинів, наприклад, водіїв БМП. Вся російська влада «прогнила» наскрізь: це суцільна корупція, відсутність лідерства, сержанти і молодші офіцери просто не здатні приймати будь-які рішення на полі бою самостійно. Оця зруйнована структура армії — це те, що спричинило їхню поразку. І вони ніяк вже цього не змінять. На це потрібно 10, 15, 20 років. Тому тут в українців є перевага», — сказав Арнольд.

На противагу окупантам, військове керівництво ЗСУ, на думку генерала, виконує свою роботу бездоганно. Кваліфікація українських командирів на усіх рівнях здивувала не лише Арнольда, а й багатьох інших західних фахівців.

Раніше Марк Арнольд пояснив, чому нинішній етап війни України проти Росії є надважливим і яку роль повинен відіграти у ньому блок НАТО.

Частина дослідників на Заході впевнена, що нинішній етап російсько-української війни лише прискорив цілком природний процес, який запустив розпад СРСР. Це може привести як до повної, так і до часткової дезінтеграції Російської Федерації. На мапі світу, ймовірно, з’являться нові національні держави. Тому вже зараз потрібно готуватися до можливих геополітичних викликів.

Поделиться публикацией