ЗСУ ГОТУЮТЬ ҐРУНТ ДЛЯ КОНТРНАСТУПУ НА ПІВДНІ — CNN

Збройні сили України почали операцію з «формування» на півдні країни, щоб підготувати поле бою для значного українського контрнаступу.

Про це CNN заявили два високопоставлених американських чиновника, повідомило агентство РБК-Україна.

Формуючі операції є стандартною військовою практикою перед наступом і включають нанесення ударів по системах озброєння, командуванню та управлінню, складам боєприпасів та іншим цілям, щоб підготувати поле бою для запланованих наступів.

За словами чиновників, які були ознайомлені з розвідувальною інформацією, США вважають, що довгоочікуваний контрнаступ буде включати поєднання повітряних і наземних операцій.

За словами високопоставленого американського чиновника, плани з’явилися після того, як війна Росії в Україні перевалила за шестимісячний рубіж. При цьому американські оцінки показують, що Росія змогла перекинути на фронт менше підрозділів, ніж передбачалося спочатку.

За словами чиновника, багато з існуючих підрозділів — які Росія організовує в бойові тактичні групи (БТГ), що складаються з піхоти, танків, артилерії і ППО — розгорнуті нижче штатної чисельності, а деякі навіть у два рази менше.

Поделиться публикацией