«РОСТЕХ» ЗАЯВИВ ПРО ПЕРЕДАЧУ АРМІЇ РФ ПАРТІЇ ТАНКІВ Т-90М «ПРОРЫВ» — ARMY RECOGNITION

На початку січня 2022 року корпорація «Ростех» прозвітувала про передачу армії РФ чергової партії танків Т-90М «Прорыв». ЇХ начебто виготовив «Уралвагонзавод» у Нижньому Тагілі.

Про це йдеться в публікації порталу Army Recognition.

Видання вказує, що протягом кількох місяців російська оборонна промисловість продовжує постачати своїм збройним силам велику кількість основних бойових танків Т-72Б3 і Т-90М – незважаючи на міжнародне економічне ембарго, «виробництво танків, здається, не зменшується».

На озброєнні російської армії є велика кількість танків, але точна кількість невідома. Станом на 2021 рік російська армія, як повідомлялося, мала близько 2500 танків та ще кілька тисяч у резерві. Однак ця цифра, ймовірно, постійно змінюється й оновлюється, тому інформація може бути неточною. На озброєнні російської армії є кілька типів танків, включаючи Т-90, Т-80 і Т-72.

Т-90М є модернізованою версією танку Т-90, який стоїть на озброєнні російських військових. Т-90М також відомий як «Прорыв-3».

Вважається, що Т-90М має кілька вдосконалень порівняно з оригінальним Т-90, включаючи нову башту, покращену гармату та покращену броню. В РФ наполягають, що він також оснащений новою системою управління вогнем і передовими системами зв’язку.

Т-90М вважається найбільш захищеним бойовим танком, що випускається в Росії. Броня танка виконана з комбінації сталі, кераміки та композитних матеріалів. Особливо добре захищена башта Т-90М з використанням передової композитної броні та модульної конструкції броні, яка дозволяє замінювати пошкоджені броньові листи. Башта також оснащена гранатометною сіткою для захисту від реактивних гранатометів та іншої протитанкової зброї.

Т-90М озброєний 125-мм гладкоствольною гарматою, 7,62-мм спареним кулеметом і одним 12,7-мм великокаліберним кулеметом, встановленим на дистанційно керованій бойовій станції на даху башти. Т-90М може стріляти різними боєприпасами, а також протитанковими керованими ракетами (ПТРК). Дальність стрільби ПТУР становить до 5 км, що робить Т-90М потужною зброєю.

Поделиться публикацией