ВЕЛИКА БРИТАНІЯ ПЕРЕДАСТЬ УКРАЇНІ БЛИЗЬКО 30 САУ AS-90

Окрім ескадрильї танків Challenger Велика Британія також надасть Україні зо три десятки самохідних артилерійських систем AS-90. Про це сказано у повідомленні на сайті британського уряду.

«Ескадрилья з 14 танків прибуде до України найближчими тижнями. Очікується, що за ними прибудуть близько 30 гаубиць AS-90, – йдеться у повідомленні британського уряду. – Відправка цих озброєнь знаменує початок зміни підходів у підтримці України Великою Британією».

Вже найближчими днями розпочнеться навчання українських військових управлінню цими танками та САУ.

AS-90 – самохідна артилерійська установка калібру 155 мм, виробництва оборонно-промислового комплексу Об’єднаного Королівства. У 1999 році та протягом 2008-2009 років вони пройшли модернізацію, під час якої САУ обладнали поліпшеними електронними системами та стволами 52 калібру для збільшення дальності вогню.

Екіпаж цих САУ складається з п’яти людей. Їхня максимальна дальність: 24,9 км (ствол 39 калібрів), 30 км (52 калібри) стандартними боєприпасами. Вони мають три режими ведення вогню: 3 постріли за 10 секунд (черга), 6 пострілів за 3 хвилини (швидкий темп), 2 постріли за хвилину (сталий темп).

Поделиться публикацией