ВЕЛИКОБРИТАНІЯ НАПРАВИТЬ ДО УКРАЇНИ ТАНКОВИЙ ЕСКАДРОН – THE INDEPENDENT

Прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак ухвалив рішення про відправку в Україну танкового ескадрону. Про це повідомляє видання The Independent, посилаючись на свої джерела в уряді.

Журналісти пишуть, що чотири танки Challenger 2 – основні бойові танки сухопутних військ Сполученого Королівства – будуть негайно відправлені до Східної Європи. Потім туди підуть ще вісім танків.

Джерело газети повідомляє, що Сунак оголосить про своє рішення президенту України Володимиру Зеленському трохи згодом 14 січня. Голова британського уряду нібито ясно дав зрозуміти, що Лондон «має виконувати свої зобов’язання перед Україною, і це повинно включати забезпечення необхідної техніки для оборони і зміни балансу на полі бою».

Раніше британські ЗМІ з посиланням на уряд вже повідомляли, що Лондон може направити до України танки, здатні «змінити перебіг війни». Припускаючи, що йдеться саме про Challenger 2.

Між іншим, згідно з Міноборони Франції, Україна може отримати танки AMX-10RC протягом двох місяців

А за словами міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, передати Києву танки Leopard 2 німецького виробництва готові вже п’ять країн. У керівництві України сподіваються зібрати бригаду із танків західного зразку.

Поделиться публикацией