РОЗВІДКА РОЗГЛЯДАЄ БІЛОРУСЬ ЯК МОЖЛИВИЙ ПЛАЦДАРМ ДЛЯ РОСІЙСЬКОГО ВТОРГНЕННЯ В УКРАЇНУ

Головне управління розвідки Міністерства оборони України розглядає Білорусь як можливий плацдарм для вторгнення Росії.Про це заявив представник відомства Вадим Скібіцький В ефірі «Донбас.Реалії» 27 червня ц.р.
За його словами, українська розвідка тримає на контролі всі заходи, які Росія проводить на території Білорусі.
Також В.Скібіцький зазначив, що протягом 2016-2017 років на території Білорусі відбулося багато заходів бойової підготовки російських підрозділів, зокрема, повітряно-десантних.
«Вивчалися аеродроми, вивчалася територія, були виходи до українського кордону. І ми вважаємо, що загроза з півночі існує», – заявив представник ГУР.
У 2017 році на території Білорусі і частково в Росії відбулися військові навчання «Захід». За офіційними даними, у Білорусі вони охопили сім полігонів і дві місцевості, в них узяли участь 10 тис. 200 військовослужбовців, із них 3 тис. російських.
1 вересня 2017 року президент Петро Порошенко заявив, що проведення російсько-білоруського військового навчання «Захід-2017» несе загрозу територіальній цілісності України. За його словами, під час візиту президента Білорусі Олександра Лукашенка до України це питання обговорювалося окремо. «Ми отримали запевнення, що ні в якому разі з території Білорусі ні зараз, ні в майбутньому не буде загрози. Сподіваюсь, що це слово буде дотримано. Немає підстав ставити це під сумнів», — зазначив глава держави.

Поделиться публикацией