РЕФОРМА ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ МОЖЕ ДОКОРІННО ЗМІНИТИ СИСТЕМУ УПРАВЛІННЯ УКРАЇНИ – ЗАСТУПНИК СЕКРЕТАРЯ РНБОУ

Реформа децентралізації  можливо – це найважливіше перетворення, яке здійснюється в сучасній Україні. Разом з тим воно чи не найменш популярне в ЗМІ. Про це заявив заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України, доктор політичних наук, професор Олександр Литвиненко під час свого виступу в  рамках міжнародної науково-практичної конференції (до 22-річчя Конституції України) «Правове регулювання децентралізації в Україні: безпекові аспекти».

«Реформа децентралізації докорінно змінює систему управління державою, але існує низка фактів, які свідчать про наявність надзвичайно серйозної проблеми, яку слід усвідомлювати та опрацьовувати»,- заявив О.Литвиненко.

«Після реформування та впровадження територіальних громад постануть питання про те, як відбуватиметься виконання базових функцій держави – насамперед функцій безпекових в умовах коли реальна влада на місцях переходить від  Держадміністрації до місцевого врядування, як будуть здійснюватися такі питання як територіальна оборона, як функціонуватиме система мобілізації, як функціонуватиме система цивільного захисту особливо в умовах суттєвого реформування державної служби надзвичайних ситуацій і переходу від суто державної системи пожежної-рятувальної служби до державно-громадського партнерства в цій сфері», — наголосив  О.Литвиненко.

Поделиться публикацией