РОЗБІЖНОСТЯМИ «УКРОБОРОНПРОМУ» І МІНОБОРОНИ ЧЕРЕЗ БТР-4 ЗАЙМУТЬСЯ ДБР ТА ГПУ

Державне бюро розслідувань і Генеральна прокуратура України займуться розбіжностями між Міністерством оборони України та державним концерном «Укроборонпром» у справі щодо постачання БТР-4 Збройним силам України; відповідні матеріали передані до правоохоронних органів, повідомила 20 серпня прес-служба Міністерства оборони.

Міністерство заявило, що готове цілком співпрацювати із правоохоронцями у процесі розгляду справи.

«З метою захисту інтересів Міністерства оборони України, неупередженого та об’єктивного розгляду стану виконання контрактів ДП «ХКБМ ім. А. А. Морозоваˮ на постачання бронетранспортерів БТР-4Е для потреб Збройних Сил України, оборонним відомством направлено звернення до Державного бюро розслідувань, а також передані відповідні матеріали до Генеральної прокуратури України», – йдеться у повідомленні відомства.

Нагадаємо, що ми вже писали про проблеми виробництва БТР-4 в Україні – Міноборони відмовляється приймати корпуси бронетранспортерів, зроблені з європейської бронестали із застосуванням європейських технологій та звинувачує «Укроборонпром» у зриві контракту на постачання бронетранспортерів до армії. «Укроборонпром», у свою чергу, висловлює подив, чому бронесталь, придатна для виготовлення бронетехніки в країнах Європейського союзу і НАТО, визнана Міноборони непридатною.

Поделиться публикацией