РАКЕТОНОСЕЦЬ ТУ-160 «БІЛИЙ ЛЕБІДЬ» ВЖЕ НЕ ЗМОЖЕ БУТИ ЗАСТОСОВАНИЙ

У росії доволі велика мережа аеродромів, тож не будемо себе тішити думками, що вони не зможуть застосовувати стратегічні ракетоносці Ту-95МС та Ту-22М3, котрі запускають найдошкульніші для нас ракети Х-101, Х-555 і найважчу Х-22. Єдине, що маємо розуміти з приводу вибухів на російському аеродромі «Енгельс», – найсучасніший російський ракетоносець Ту-160 «Білий лебідь» насправді вже не зможе бути застосований.

Про це в ефірі «Єдиних новин» розповів військовий експерт Петро Черник.

Це єдине летовище, де він обслуговувався, – зазначив Петро Черник. – Якщо інформація про пошкодження командної радіовежі підтверджена, то дійсно цей аеродром втрачає свою стратегічну якість саме для одного класу машин.

Як зазначив військовий експерт, росіяни мають інші мережі аеродромів.

« Остання подія на «Енгельсі» здійснила для нас хорошу послугу – це видовження потенційних ракетних ударів. Адже сьогоднішній удар у межах лише 60 ракет – це не те, що може створити якісь серйозні для нас проблеми. Так, той десяток ракет, що не вдалося збити – він болючий, але маємо розуміти, де 60, а де 120. Те, що добрі світлі сили зуміли поправити ситуацію на російських аеродромах, означає, що видовжування залпів буде таким й надалі», – зауважив Петро Черник.

Поделиться публикацией