УКРАЇНА ІМОВІРНО ОТРИМАЄ БОЙОВІ МАШИНИ ТИПУ BRADLEY

Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість відправлення бойових машин типу Bradley в Україну в рамках подальшого пакету військової підтримки для її захисту від російської агресії.

Про це 30 грудня ц.р. повідомив Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

За словами співрозмовників, остаточне рішення з цього питання ще не прийнято.

Речник Білого дому, який також говорив на умовах анонімності, розповів, що США постійно перебувають на зв’язку з Україною щодо можливостей, необхідних їй для захисту від росії, але нині не мають нової інформації, яку готові оголосити публічно.

За словами Марка Кансіана, колишнього аналітика Білого дому з оборонного бюджету, який нині працює в Центрі стратегічних і міжнародних досліджень, Bradley може забезпечити значне збільшення наземних бойових можливостей, оскільки це, по суті, “легкий танк”.

«На відміну від (броньованої машини — ред.) M113, які були передані Україні раніше, Bradley добре озброєний потужною 25-мм гарматою та протитанковими ракетами TOW. У Сполучених Штатах багато Bradley, хоча деякі моделі старіші та потребують модернізації, тому запаси не є проблемою”, — додав він.

Зазначається, що нині українська сторона просить у союзників танки, ракети більшої дальності, броньовані машини та системи протиповітряної оборони.

Поделиться публикацией