УКРАЇНА ТА ПОЛЬЩА ДОМОВИЛИСЯ ПРО СТВОРЕННЯ СПІЛЬНИХ ЕКСПЕРТНИХ ГРУП У РІЗНИХ НАПРЯМАХ СЕКТОРУ ЦИВІЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ

Міністри внутрішніх справ України та Польщі Денис Монастирський і Маріуш Камінський твердо наголосили на рішучості подальшого поступу до тіснішої взаємодії сил і підрозділів очолюваних ними міністерств та інших складових системи цивільної безпеки обох держав з метою посилення їхньої стійкості і здатності ефективно протидіяти сучасним викликам і загрозам.

 

Про це 29 грудня ц.р. повідомив Урядовий портал.

 

«Наша спільна мета — забезпечити безпеку громадян Республіки Польща та України та досягти справедливого миру в Україні», — йдеться у спільній заяві міністрів за результатами проведеної зустрічі.

 

Український та польський міністри предметно обговорили аспекти регіональної безпеки, взаємодію спеціальних поліцейських підрозділів у боротьбі з шахрайством, ворожою дезінформацією та рештою деструктивних явищ у кіберпросторі.

 

Сторони домовилися про створення спільних експертних груп у різних напрямах сектору цивільної безпеки, сприяння з боку Польщі у розвитку добровільних пожежних дружин на теренах місцевих громад  в Україні, технічному зміцненні можливостей Національної поліції та ДСНС України, зокрема в криміналістичних дослідженнях ДНК профілів невстановлених жертв російської агресії та РХБЯ захисту тощо.

 

Денис Монастирський висловив вдячність полякам за їхню братерську солідарність з українським народом, наданий Польщею прихисток для мільйонів наших співвітчизників, зазначивши, що така співучасть і людяність у часи неймовірно складних для України випробувань назавше закарбується в історії українсько-польських відносин.

 

«У темряві, що стала наслідком російського варварства, нам ще ліпше видно справжніх друзів», — зазначив міністр.

Поделиться публикацией