П’ЯТЬ НОВИНОК ОЗБРОЄННЯ, ЯКИХ ЧЕКАЄ УКРАЇНСЬКА АРМІЯ В 2021 РОЦІ

Телеграм канал «НачШтабу» 14 січня ц.р. надав матеріал щодо найочікуваніших новинок в українській армії.

  1. Береговий ракетний комплекс ЖК-360МЦ «Нептун»

Комплекс є унікальним явищем вітчизняного оборонпрому, адже він був спроектований, виготовлений, випробуваний і взятий на озброєння у ЗСУ в рекордно короткі терміни — з 2014 по 2020 роки.

  1. Реактивна система залпового вогню (РСЗВ) «Вільха-М»

РСЗВ також належить до унікальних вітчизняним збройним розробкам останніх років. Розроблялася вона паралельно з «Нептуном» вже в період війни з Росією, для заміни радянської реактивної системи залпового вогню 9К58 «Смерч».

  1. Американські патрульні катери Island і Mark VI

В 2021 році ВМС планують отримати від США ще три патрульні катери класу Island, але, на відміну від попередніх, ці судна будуть відразу з озброєнням. Вони мають надійти в Україну вже в першому півріччі цього року.

У червні 2020 року Держдеп США затвердив можливий продаж Україною 16 патрульних катерів Mark VI і пов’язаного з ними обладнання орієнтовно на суму 600 млн доларів. Згодом оголосили, що в другому півріччі 2021 року ВМС ЗСУ отримають перших два катери.

  1. Чеська самохідна артилерійська установка (САУ) Dana-M2

10 листопада 2020 року, комітет з оборони Верховної Ради розглянув внесення змін до Держоборонзамовлення-2020 року, якими передбачив закупівлю таких САУ на колісному шасі.

  1. Транспортний літак Ан-178

Цей «Антонов» вдвічі швидше радянського Ан-26, а вантажів може перевезти втричі більше. Якщо виникає загрозлива ситуація в якомусь регіоні, то в Ан-178 можна загнати три броньовика з екіпажами і за годину перевезти в будь-яку точку України. А три літаки можуть перекинути практично цілу роту з повним озброєнням.

 

Поделиться публикацией