В 2022 РОЦІ УКРАЇНА ОТРИМАЄ ПЕРШУ ПАРТІЮ КАТЕРІВ MARK VI — НЕЇЖПАПА

В 2022 ми отримаємо першу партію катерів Mark VI. Через декілька місяців буде закладено корвет|ред. – для ВМС|. І для цього всього треба підготовлений особовий склад, – сказав на урочистостях Олексій Неїжпапа

Про це 14 січня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись заяву Командувача ВМС ЗС України контрадмірала Олексія Неїжпапу.

Контрадмірал не уточнив, де саме відбуватимуться ні підприємство, ні країну.

У грудні 2020 року Україна уклала прямі угоди з турецькими компаніями про передачу технологій та виробництво корветів і ударних БПЛА.

Згодом суднобудівний завод «Океан» було обрано Державним оборонним концерном Туреччини для реалізації корветної програми України.

Між українським заводом та турецьким концерном було укладено меморандум про спільну діяльність з реалізації проекту будівництва серії кораблів класу корвет для Військово-Морських Сил України.

Меморандум передбачає укладення окремих контрактів між сторонами в чітко обумовлені строки та конкретні кроки співпраці в рамках корветної програми.

Цьому передувало підписання у жовтні документу зі спільного будівництва військової техніки між Україною та Туреччиною.

У документі окреслюються наміри сторін започаткувати й імплементувати спільні проєкти з будівництва бойових кораблів, БПЛА та всіх видів турбінних двигунів.

Також восени турецька делегації відвідала ДП «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря»-«Машпроект» та уклала меморандум про партнерство.

Поделиться публикацией