ПРИ СТВОРЕННІ В УКРАЇНІ ВІТЧИЗНЯНОГО ПРОТОТИПУ АМЕРИКАНСЬКОЇ DARPA ВАЖЛИВО РОЗРОБИТИ КОНЦЕПЦІЮ ТАКОЇ АГЕНЦІЇ — ЕКСПЕРТ

При створенні в Україні вітчизняного прототипу американської DARPA важливо розробити концепцію такої Агенції. Таке переконання в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» висловив член Експертної ради при Центрі досліджень армії, конверсії та роззброєння, заслужений економіст України, доктор економічних наук, професор Василь Кравченко. За його словами, створення такої структури для розвитку й просування проривних вітчизняних технологій має враховувати передовий досвід іноземних держав, передусім, США, Ізраїлю, Росії.

В.Кравченко висловив переконання, що така структура має бути державною, але тісно співпрацювати із приватним бізнесом. «Українська DARPA повинна мати свій бюджет, визначені законом повноваження, автономний статус замовника, включно із ризикованими проектами», — переконаний співбесідник агентства. Він додав, що така структура потрібна Україні, оскільки підтримає вітчизняну науку та може суттєво зменшити відплив професійних і наукових кадрів із України за кордон.

Фахівець впевнений, що в Україні збережено достатньо високотехнологічних шкіл, які здатні посилити потенціал держави на світовому ринку та закріпити імідж України як високотехнологічної держави.

Поделиться публикацией
-->