ПРЕЗИДЕНТ США СХВАЛИВ ЗБІЛЬШЕННЯ БЕЗПЕКОВОЇ ДОПОМОГИ УКРАЇНІ

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден схвалив збільшення безпекової допомоги України до 300 млн доларів.

Про це 27 грудня ц.р. повідомили в Посольстві України у США.

Він підписав ухвалений Конгресом США Закон про оборонний бюджет США на 2022 рік з загальним показником у 768,2 млрд. доларів.

З загальної суми 740 млрд. дол. для Міністерства оборони США, 27,8 млрд. дол. – на безпекові програми Міністерства енергетики США та 378 млрд. дол. – на оборонну діяльність.

Ще чотири мільярди доларів призначені для Європейської оборонної ініціативи і 150 мільйонів доларів підуть на розвиток співпраці у сфері безпеки з країнами Балтії.

Серед ключових положень нового оборонного бюджету – підвищення зарплат військових та цивільних працівників Пентагону на 2,7%.

15 грудня верхня палата Конгресу США (Сенат) схвалила проект оборонного бюджету країни на 2022 фінансовий рік, що розпочався 1 жовтня.

Законом передбачається виділення Україні безпекової допомоги у розмірі 300 млн. дол. США (на 50 млн більше, ніж було у пропозиціях на 2021 рік), 75 млн. дол. США з якої передбачається на летальну зброю.

З 2014 року Сполучені Штати надали Україні допомоги у сфері безпеки на понад 2,5 мільярда доларів.

В рамках матеріально-технічної допомоги Україні США будують низку об’єктів для українського флоту – збудувати новий пірс на базі ВМС в Очакові та збудувати казарму для морських піхотинців в Миколаєві, а також низку інших об’єктів для Збройних Сил та Національної Гвардії України.

14 листопада повітряним шляхом до нашої держави доправили приблизно 80 тисяч кілограмів боєприпасів, попередня, третя за рахунком партія додаткової міжнародної безпекової допомоги зі США прибула до України 22 жовтня.

Окрім того, 10 та 18 жовтня, до України було доставлено попередні дві партії вантажу. Допомога для Збройних сил України включає боєприпаси, протитанкове та високоточне озброєння, медичне майно тощо.

Поделиться публикацией