ДП «АНТОНОВ» ЗАВЕРШИЛО ІМПОРТОЗАМІЩЕННЯ ВІЙСЬКОВО-ТРАНСПОРТНОГО ЛІТАКА АН-178-100Р

Державне підприємство «Антонов» завершило імпортозаміщення військово-транспортного літака Ан-178-100Р призначеного для проведення випробувань.

Про це 28 грудня ц.р. повідомив Мілітарний.

Сьогодні, 28 грудня, на ДП «Антонов» відбулася викатка першого імпортозаміщеного військово-транспортного літака Ан-178-100Р №001, що призначений для проведення льотних та сертифікаційних випробувань.

«На цьому літаку встановлено обладнання вітчизняних та західних постачальників комплектуючих, які були обрані в ході масштабної програми імпортозаміщення», – розповіли у ДК «Укроборонпром».

У заходах з нагоди завершення будівництва та передачі на випробування цього літака взяли участь урядовці та військове керівництво України.

Напередодні, 27 грудня, на авіабудівному підприємстві пройшла репетиція цього урочистого заходу:

Літак Ан-178-100Р призначений для перевезення особового складу (до 100 осіб), техніки та вантажу. Десантування озброєння та легкої військової техніки посадковим і парашутним способами а також медичної евакуації поранених та постраждалих. У конструкцію літака внесено ряд змін.

У жовтні було повідомлено, що складання планера для першого з трьох літаків Ан-178 для Міноборони України було завершено на 80%.

Також, раніше зазначалося, що фюзеляж другого транспортного літака Ан-178 за контрактом з Міноборони України буде готовий вже до кінця 2021 року. У липні 2021 року Державне підприємство «Антонов» отримало двигуни для майбутніх транспортних літаків Повітряних Сил ЗСУ.

Завершення побудови літака Ан-178-100Р №001 та його передача на льотні випробування є важливим етапом виконання програми забезпечення Повітряних Сил Збройних Сил України авіаційною технікою.

 

Поделиться публикацией