ПОЛЬСЬКІ ВІЙСЬКОВІ ПРОВЕЛИ УСПІШНІ ПУСКИ РАКЕТ З СИСТЕМИ ПРОТИПОВІТРЯНОЇ ОБОРОНИ MALA NAREW

Польські військові провели успішні пуски ракет з системи протиповітряної оборони Mala Narew.

Про це 22 червня ц.р. повідомив Мілітарний.

В якості мішеній були обрані три безпілотники Szogun, які відігравали роль літак-імітатора повітряної цілі з програмованою траєкторією польоту.

За тестами спостерігали міністр національної оборони Маріуш Блащак та командир 18-ї механізованої дивізії Польщі.

У ході тестів ЗРК ближнього радіуса дії Mala Narew випустив три британські ракети CAMM, які успішно уразили безпілотники Szogun.

Після випробувань, міністр національної оборони країни Маріуш Блащак заявив, що польська армія до кінця червня поставить на озброєння цю систему ППО.

«До кінця цього місяця солдати розпочнуть чергування з протиракетної та протиповітряної оборони Польщі, використовуючи це сучасне обладнання», – розповів Маріуш Блащак.

Контракт на постачання до ЗРК Mala Narew британських ракет CAMM вартістю близько 400 мільйонів доларів було підписано у квітні минулого року.

Зараз Польща вибудовує трирівневу систему ППО, яка буде складатися з системи протиповітряної оборони дальнього радіуса Wisla (основа – ЗРК Patriot), Mala Narew та Pilica+.

Mala Narew дозволяє боротися з кількома цілями одночасно за допомогою ракет CAMM. ЗРК інтегрована з польськими РЛС Sola та системою керування вогнем Zenit.

Перші партії ракет CAMM відправляються з Британії, але ракети CAMM-ER радіусом дії 45 км будуть ліцензовані, а також нові ракети CAMM-MR ще більшої дальності мають бути спільно розроблені ОПК Польщі та Британії.

Поделиться публикацией