ПЕРШІ КАТЕРИ MARK VI НАДІЙДУТЬ ДО УКРАЇНИ ДО 2022 РОКУ

Перші катери Mark VI надійдуть до України в 2022 році. Наразі завершується робота стосовно узгодження всіх деталей контракту на передачу від США до складу ВМС України патрульних катерів Mark VI.

Про це повідомив портал ukrmilitary.com із посиланням на начальника управління кораблебудування Командування Військово-Морських Сил ЗС України капітана 1 рангу Василя Радчука.

“Передбачається, що першу партію американських катерів український флот отримає безкоштовно до 2022 року. Тривають домовленості щодо передачі наступних катерів цього проєкту. Американці передадуть катери Mark VI абсолютно новими, збудованими на власних суднобудівних підприємствах. Катери надійдуть до України вже з комплектом американського озброєння та технічних засобів.

Нагадаємо що 17 червня Державний департамент США погодив запит Україні на продаж, за програмою Foreign Military Sale (FMS), 16 сучасних патрульних катерів Mark VI та пов’язаного з ними озброєння, загальною орієнтовною вартістю 600 мільйонів доларів.

При цьому шість надсучасних американських патрульних катерів Mark VI Україна отримає безоплатно в рамках безпекової допомоги США за відповідними програмами. Ще десять катерів зможе придбати за кошти оборонного бюджету.

Передбачається, що американські катери, які мають надійти до складу національного флоту, оснастять ракетними комплексами малої дальності для знищення цілей противника. Йдеться про малогабаритні протикорабельні ракети типу ВGM-176В Griffin. Крім того, додатково на катерах планується встановлення систем управління та наведення ракет на цілі.

Дивізіон цих катерів ВМСУ планують розмістити на Азовському морі.

Поделиться публикацией