ПЕРШИЙ ДОСЛІДНИЙ ЗРАЗОК БПЛА «СОКІЛ-300» ПЛАНУЄТЬСЯ ЗІБРАТИ ВЖЕ ДО КІНЦЯ ПОТОЧНОГО РОКУ

Перший дослідний зразок БПЛА «Сокіл-300», який надалі може бути використаний й для льотних випробувань, планується зібрати вже до кінця поточного року.

Про це 15 червня ц.р. повідомив Defense Express, посилаючись на представників «Державного Київського конструкторського бюро «Луч» на Міжнародній виставці «Зброя та Безпека-2021».

Саме тут вперше публічно (для широкої громадськості) демонструють макет українського ударного БПЛА.

За словами представників ДККБ «Луч», наразі розроблена математична модель безпілотного апарату та завершується добірка основних комплектуючих для створення повноцінної базової версії БПЛА.

«Можливо спочатку це будуть випробування датчиків та різноманітних блоків й льотних систем у складі дослідного апарату», — повідомили представники держпідприємства, відзначивши, що хоч мова йде й про наземні випробування, але вони почнуть проводитись вже на реальному дослідному зразку, який незабаром буде піднятий у повітря.

Також розробники детально розглядають вимоги для можливих варіацій «Сокіл-300», відповідно до яких на апарат буде потрібно встановлювати різні види необхідного обладнання (в межах корисного навантаження).

«Безпілотник буде виконувати не тільки ударну функцію, а й розвідувальну. Тобто в залежності від того, яке саме призначення буде у БПЛА, він і буде мати відповідну комплектацію», — відзначили представники КБ «Луч».

Поделиться публикацией