ПЕРЕОБЛАДНАНІ ЗРК «БУК-М1» З АМЕРИКАНСЬКИМИ РАКЕТАМИ ПРОЙШЛИ УСПІШНІ ВИПРОБУВАННЯ

Переобладнані ЗРК «Бук-М1» з американськими ракетами пройшли успішні випробування — Ігнат

Україна та США шукають рішення для посилення ППО.

Зенітно-ракетні комплекси радянських часів «Бук-М1», які Україна застосовує для протиповітряної оборони, переобладнали для використання з американськими ракетами, щоб посилити ППО взимку. Вони вже пройшли успішні випробування у США. Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в інтерв’ю Radio NV.

«Є повідомлення від західних партнерів, яке ми підтверджуємо, що на полігоні у США комплекси «Бук-М1», які адаптували до американських ракет, показали гарні результати під час бойового застосування. Це рішення посилить нашу ППО», — заявив спікер.

Ігнат уточнив, що потрібно шукати рішення для поєднання радянської та американської зброї, оскільки комплекси «Бук-М1» та С-300, виробляють лише в Росії. Водночас Україна також потребує від союзників системи HAWK. «Ці ЗРК хоч і є морально застарілими, проте їх модернізували і тепер вони демонструють гарні результати на полі бою», — зазначив Ігнат.

Нагадаємо, США поєднують свої боєприпаси зі зброєю часів СРСР, щоб дати Україні захист ППО на зиму за програмою FrankenSAM, яка поєднує в собі сучасні ракети «земля-повітря» західного калібру з пусковими установками радянських часів або радарами, які вже є на озброєнні українських військ. Два варіанти цієї імпровізованої протиповітряної оборони: один поєднує радянські пускові установки «Бук» і американські ракети Sea Sparrow, а другий — радари радянських часів і американські ракети Sidewinder.

Поделиться публикацией