НІМЕЧЧИНА ПОДВОЇТЬ ДОПОМОГУ ДЛЯ УКРАЇНИ

Німеччина подвоїть військову допомогу Україні на 2024 рік. Про це повідомляє видання Bild з посиланням на джерела у міністерстві оборони Німеччини.

Відповідної домовленості цього тижня досягли у німецькому парламенті. А вже наступного тижня Бюджетний комітет Бундестагу офіційно ухвалить рішення про додаткові 4 млрд євро. В результаті загальна сума допомоги на військову підтримку України буде становити 8 млрд євро. Спочатку у федеральному бюджеті на 2024 рік передбачалося лише чотири мільярди євро на військову допомогу Україні. Проте, майже всі ці кошти були розподілені на реалізацію вже раніше запланованих проєктів підтримки. У той час, як на нову допомогу у міністерства оборони Німеччини залишалося лише 120 млн євро. Дивлячись на це, під час поточних бюджетних переговорів, у міноборони заявили про необхідність виділення додаткових 5,22 млрд євро. Із них: 880 млн євро – на ППО; 675 млн – на бронетехніку; 935 млн – на захисне спорядження; 2,34 млрд – на забезпечення експлуатації техніки (ремонт, запчастини, логістика). У підсумку було погоджено додати 4 млрд євро у бюджет на 2024 рік. Крім того, міністерство оборони може витратити два мільярди євро на зобов’язання щодо довгострокових контрактів на постачання озброєнь.

У серпні повідомлялось, що Німеччина планує виділяти Україні до 5 млрд військової допомоги щорічно до 2027 року. Міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер заявив, що німецький уряд включив підтримку України, зокрема й оборонну, у планування федерального бюджету до 2027 року.

Варто нагадати, що у жовтні цього року, концерн Rheinmetall отримав замовлення від Бундесверу, на виробництво близько 100 тисяч артилерійських снарядів калібру 155-мм для України, вироблених на підприємстві в Іспанії. Ще одне замовлення передбачає виробництво додаткової кількості уламково-фугасних снарядів DM121. А вже у листопаді Rheinmetall отримав від уряду Німеччини замовлення на виробництво близько 100 тисяч мінометних мін для України.

Поделиться публикацией