УРУСЬКИЙ ІНІЦІЮЄ СТВОРЕННЯ КООРДИНАЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ З РОЗВИТКУ ОВТ

З метою організації ефективної взаємодії Збройних сил України та інших силових структур з підприємствами оборонно-промислової та авіакосмічної галузі Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський ініціює створення Координаційної платформи з розвитку озброєння і військової техніки (ОВТ).

Про це 8 вересня ц.р. повідомили на офіційному сайті Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України.

Це спеціалізований дискусійний майданчик, який покликаний забезпечити:

  • реалізацію єдиної державної промислової політики у сфері державного оборонного замовлення, оборонно-промислової та авіакосмічної діяльності;
  • ефективну взаємодію органів державного управління, силових структур, оборонних підприємств та військових частин у рамках роботи з модернізації та оновлення озброєння і військової техніки (ОВТ), а також задоволення критичних потреб;
  • опрацювання конкретних пропозицій з розвитку ОВТ з урахуванням реалій сучасних збройних конфліктів та бойових дій на Сході України.

Координаційна платформа з розвитку ОВТ спрятиме належній практичній реалізації затвердженої Указом Президента України Стратегії національної безпеки України, розробленої Мінстратегпромом та схваленої РНБО Стратегії розвитку оборонно-промислового комплексу України, а також програмним документам з розвитку озброєння та військової техніки.

Засідання Координаційної платформи відбуватимуться на базі Мінстратегпрому на регулярній основі. Перше засідання заплановано на початок жовтня 2021 року. До проведення заходу, який відбудеться у форматі круглого столу, залучать представників профільних комітетів Верховної Ради України, КМУ, Науково-технічної ради при Мінстратегпромі, силових структур та військових частин, а також виробників ОВТ різних форм власності.

 

Поделиться публикацией