БУДЕМО СТАВИТИ НА ОЗБРОЄННЯ «ВІЛЬХУ» – НА БІЛЬШУ ДАЛЬНІСТЬ, МАЙЖЕ ВДВІЧІ – О. КОРОСТЕЛЬОВ

Генеральний конструктор – Генеральний директор ДККБ «Луч» Олег Коростельов розповів про поточний стан робіт за проектом «Вільха».

Про це він розвопів в інтерв’ю порталу «Тексти«.

За його словами на цей рік Міноборони України замовило сотню виробів Р624 «Вільха».

«Вільху» ми серійно виготовляємо. У цьому році сотня, минулого року – сотня. Будемо ставити на озброєння «Вільху» – на більшу дальність, майже вдвічі. На 120 км. Міноборони фінансує серійне виготовлення «Вільхи», — зазначив Олег Коростельов.

«Ві́льха» — український ракетний комплекс з коригованим боєприпасом калібру 300 мм. Розроблений на основі радянської реактивної системи залпового вогню 9К58 «Смерч». Прийнятий на озброєння української армії у 2018 році.

Над створенням комплексу працювало близько п’ятнадцяти підприємств українського оборонно-промислового комплексу. Насамперед це КБ «Луч» — головний виконавець проєкту за державним оборонним замовленням. Серед інших важливих учасників — Павлоградський хімічний завод, який розробив та виготовив нове сумішеве паливо для двигунів «Вільхи», підприємство «Артем», на устаткуванні якого виготовляють корпуси для ракет, «Оризон-Навігація», що спеціалізується на системах супутникової навігації, та інші.

Поделиться публикацией