ГОЛОВОЮ ЦРУ США СТАНЕ КОЛИШНІЙ ПОСОЛ В РОСІЇ

Головою Центрального розвідувального управління (ЦРУ) стане колишній посол в Росії 64-річний Вільям Бернс.

Про це 12 січня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение», посилаючись на заяву, опубліковану на сайті перехідної команди обраного президента США Джозефа Байдена.

Бернс був послом США в РФ з 2005 по 2008 роки. У 2011-2014 роках він обіймав посаду першого заступника держсекретаря США, а в останні роки є президентом Фонду Карнегі (приватна організація, основним завданням якої проголошується сприяння співробітництву між країнами світу).

Бернс як дипломат мав безпосереднє відношення до операції «Буря в пустелі» (1991), розпаду Югославії (1999), розширення НАТО і ін. Має більш ніж 20-річний активної досвід роботи на радянському а потім російському напрямку.

Раніше американські ЗМІ стверджували, що Бернса в числі інших кандидатів планують призначити на роль держсекретаря США. Поки визначеність є тільки за посадою нового глави адміністрації Білого дому — її займе Рон Клайн, який очолював апарат Байдена, коли він був сенатором, а потім віце-президентом.

Ряд міністерств і відомств США до офіційного оголошення результатів виборів не поспішають визнавати Байдена новим президентом і відмовляються працювати з членами його «адміністрації».

Поделиться публикацией