НІМЕЧЧИНА ЗБІЛЬШИТЬ ВИРОБНИЦТВО БОЄПРИПАСІВ ДЛЯ УКРАЇНИ

Після оголошення про передачу ЗСУ чотирьох додаткових танків Leopard 2A6, Німеччина має намір розширити своє виробництво боєприпасів і наростити можливості з ремонту озброєнь для посилення допомоги Україні в її протистоянні російському вторгненню. Про, згідно з CNN, це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц.

«Підтримка України, яка триває вже рік, також дала знання, які дозволяють нам забезпечити достатнє постачання запасних частин і створення потужностей за межами України для ремонту зброї, яка використовується у війні», – сказав німецький лідер.

Він додав, що Берлін забезпечить передове виробництво боєприпасів не лише для зброї, яку постачає Києву сам, а й для «тієї, що передається зі старих запасів, доступних у Східній Європі».

Крім того, Німеччина поставила Україні раніше не анонсовані системи ППО. Минулого місяці Олаф Шольц також закликав усі держави світу, які мають на озброєнні своїх військ бойові танки західного зразка, відправити їх українській армії.

Напередодні стало відомо, що Європейська комісія підготувала трикомпонентний план, який має забезпечити постачання боєприпасів нашим військам для протистояння російському вторгненню й поповнити запаси держав-членів ЄС. Ініціативу планують представити послам Євросоюзу 2 березня.

Поделиться публикацией