НІМЕЦЬКА ОПОЗИЦІЯ ВИМАГАЄ В УРЯДУ НЕГАЙНО ПЕРЕДАТИ УКРАЇНІ 200 БТР – SPIEGEL

Найбільший опозиційний блок німецького Бундестагу – ХДС/ХСС, лідер якого Фрідріх Мерц у травні побував в Ірпені та зустрівся з Володимиром Зеленським, – готує резолюцію з вимогою до уряду передати в якнайшвидший термін 200 бронетранспортерів Fuchs. Про це повідомляє Spiegel з посиланням на власні джерела.

У резолюції, яку готують опозиціонери, сказано, що війна в Україні перебуває в «критичній фазі» та наголошується на необхідності негайної передачі Україні сучасної зброї, зокрема цих бронетранспортерів. ХДС/ХСС посилається на квітневе рішення так «світлофорної» коаліції, за яким Німеччина зобов’язалась постачати Україні зброю.

В резолюції сказано: «Для української армії йдеться про швидке постачання надійної техніки, яка може бути негайно використана на передовій. Така техніка є в запасах Бундесверу і має бути знята з використання Бундесверу – бронетранспортери Fuchs».

На озброєнні Бундесверу наявні 825 БТР Fuchs. Генеральний інспектор Бундесверу Ебергард Зорн заявив, що таке рішення виконати складно, бо всі вони по-різному модифіковані. «Нам потрібні ці транспортні засоби. Я наразі не бачу можливості передати їх усі або частину», – заявив Зорн.

ЗСУ вже застосовували самонавідні німецькі снаряди SMArt.

Нагадаємо, нещодавно канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Берлін передає Україні найсучаснішу зброю, тому швидкість німецьких поставок поступається швидкості американських.

Поделиться публикацией