НТТУ КПІ ЗДІЙСНИВ «ДЕСЯТКИ РОЗРОБОК» У СФЕРІ ІНФОРМАЦІЙНОЇ БЕЗПЕКИ – ПРОРЕКТОР УНІВЕРСИТЕТУ

Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» (НТТУ КПІ) здійснив «десятки розробок» у сфері інформаційної безпеки.

Про це під час пленарного засідання Першого всеукраїнського форуму приватних підприємств оборонної промисловості зазначив проректор НТУУ КПІ Олексій Новіков, додавши, що вклад університету в розробку систем безпеки інформаційних систем на замовлення Міністерства оборони та спеціальних служб є вагомим.

«Ми знаходимось в стані війни, і події розгортаються також в інформаційному і кібернетичному просторі», — наголосив вчений.

О. Новіков повідомив, що за 10 років кропіткої роботи університет має десятки завершених розробок. Зокрема, за його словами, було створено систему спеціального призначення, а саме, розроблено на радіотехнічному факультеті на замовлення Служби зовнішньої розвідки. «Вона дозволяє відслідковувати і приймати інформацію одночасно від 18 космічних діючих апаратів, робота високо оцінена і отримала державну премію України», — поінформував він.

Проректор НТУУ КПІ зазначив, що створення ефективної системи забезпечення інформаційної та кібернетичної безпеки для протидії зовнішнім інформаційним загрозам є важливим завданням науковців університету. Університет має розроблений програмний комплекс для моніторингу і аналізу подій, які відбуваються в соціальних мережах, аналізу ЗМІ, та інформації в інтернет-просторі. Він додав, що проводяться роботи по вдосконаленню нових методів криптографії та крипто аналізу. Розроблений сучасний національний крипто алгоритм AECC.

Фахівець НТУУ КПІ поінформував, що розробники часто супроводжують функціонал програмного забезпечення певними незадекларованими функціями, тому постає питання конфіденційності інформації. «Ми розробляємо комплекси рішень цієї проблеми; також у нас діють програми для підвищення кваліфікації фахівців на рівні міжнародних стандартів, а рівень компетентності наших фахівців демонструє перше місце у світовому рейтингу  CTFtime за 2016 рік», — зазначив О. Новіков.

Поделиться публикацией
-->