НОВИЙ ПАКЕТ ДОПОМОГИ ВІД США ПЕРЕДБАЧАЄ ПОСТАЧАННЯ ПРОТИТАНКОВИХ РАКЕТ

Новий пакет допомоги від США передбачає постачання протитанкових ракет Javelin, які, на думку Києва, мають вирішальне значення для захисту від підтримуваних РФ бойовиків на сході України.

Про це 1 вересня ц.р. повідомив Укрінформ посилаючись на AP.

«Нарощування Росією сил і засобів уздовж українського кордону виявило недоліки в здатності українських військових захиститися від російського вторгнення. Значні прогалини в потенціалі України повинні бути терміново усунені для посилення стримування у світлі нинішньої російської загрози», — йдеться в повідомленні адміністрації Байдена Конгресу.

У цьому ж повідомленні адміністрація Байдена заявила, що пакет допомоги Україні необхідний через «значне збільшення військової активності Росії вздовж її кордону», а також через мінометні обстріли, порушення режиму припинення вогню та інші провокації.

«Нова військова допомога покликана продемонструвати, що США віддані безпеці України. Новий пакет буде включати більше протитанкових ракет Javelin», — повідомляє АР.

Як раніше повідомляло агентство, президент США Джо Байден доручив Держдепартаменту виділити Україні до 60 мільйонів доларів із коштів Пентагону.

Кошти спрямують на оборонні вироби та послуги Міністерства оборони, а також на військову освіту і підготовку для надання допомоги Україні.

Поделиться публикацией