ЗА ДВА З ПОЛОВИНОЮ РОКИ НОВИХ РОЗРОБОК ЗБРОЇ НЕ НЕМАЄ – ЕКССЕКРЕТАР РНБОУ О.ТУРЧИНОВ

«Головна, найбільш яскрава подія – військовий парад до 30-річчя незалежності України став свідченням, що за останні два з половиною роки нових розробок військової техніки і зброї не немає. Це є проблема. Тобто парад показав те, що багато з того, що пройшло – замість ракет були макети. Розробки заморожені. Влада вкладається в Пі-Ар».

Про це сказав екссекретар Ради нацбезпеки і оборони України Олександр Турчинов в інтерв’ю «Прямому каналу» 31 серпня.

«Крім Пі-Ару, крім голосних заяв, на превеликий жаль, реально для зміцнення оборони протягом останніх двох с половиною років робиться дуже мало. Ми не можемо копіювати російську армію. Наприклад, РФ в декілька разів переважає Україну у кількості танків. Ми не можемо виробляти таку кількість танків, та й це непотрібно. У нас є сучасні ПТРК – «Корсар» та «Стугна», які здатні пропалити броню будь-якого танку. Однак за два останні два роки не замовили жодного ПТРК «Стугна», за якими стоїть черга у світі». – зазначив пан Турчинов у своїй промові.

«ППО – колосальна проблема України. Україна з повітря не захищена. При цьому були розроблені можливості для створення власного ЗРК – на КБ «Луч», — додав він.

В умовах обмеженого оборонного бюджету я запропонував «План Б» — як захистити країну.

Поделиться публикацией