ЗЕЛЕНСЬКИЙ В США НАГОЛОСИВ НА НЕОБХІДНОСТІ БУДУВАТИ УКРАЇНСЬКИЙ СУЧАСНИЙ ФЛОТ

Під час візиту в Штати президент України Володимир Зеленський сказав, що нинішній підтримки з боку НАТО мало, також наголосив на необхідності будувати український сучасний флот, і для цього потрібні можливості.

Про це 1 вересня ц.р. повідомив портал DT,UA.

Зеленський під час презентації програми трансформації України в музеї-садибі Джорджа Вашингтона недалеко від столиці США.

«Ми вдячні за підтримку України в басейнах Чорного і Азовського морів, зокрема за проведення військових навчань.

Люди бачать підтримку з боку НАТО і те, що ми не поодинці (у боротьбі з російською агресією). Така присутність важлива на психологічному рівні, але чи достатньо цього? Ні! »

«Немає часу на стратегію, — зазначив Зеленський, — триває тимчасова окупація Криму, де зосереджено 80 000 військових Російської Федерації і десятки тисяч зосереджено вздовж українського кордону».

«Наша стратегія — це тактика», — додав він.

Президент підкреслив, що Україні необхідно будувати власний сучасний флот. Для цього їй потрібні партнери з НАТО, а також країн Чорноморського узбережжя.

«Ми не просимо подарунків — нам потрібні можливості, доступ до дешевих кредитів», — підкреслив президент. За його словами, для першої черги побудови флоту потрібно 15 млрд доларів.

Поделиться публикацией